Despre arbitraje

Home Forums Pariuri sportive pe Internet Despre arbitraje

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Admin Tipseri.net 2 years, 1 month ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #54199

  Arbitraje = surebets = trading = strategii de pariere folosite de pariorii profesionisti, care constau in cautarea de cote care sa permita profituri in procent mic fata de miza jucata (1-5%), dar cat mai lipsite de risc, plasand mize “la ambele capete” ale unui eveniment (1/2, 1x/2, 1/x2).

  iata cateva tipuri:

  1. Clasicele surebets. Cautam, la case diferite, perechi de cote cat mai diferite pt. acelasi eveniment. Exemplul ideal ar fi:

  Casa A: 2.10/1.75
  Casa B: 1.75/2.10

  care permite sa se joace mize egale, la o casa pe 1, la alta pe 2, rezultand un castig sigur, indiferent de rezultat. Astfel de perechi de cote, opuse, sunt insa f. greu de gasit.

  Exista insa si alte variante, mai complexe. Exemplu: avem un eveniment pt. care perechea medie de cote (la diverse case) este 1.45/2.50. Dar gasim la alte case si perechi extreme: 1.33/3.10 si 1.55/2.35 Aici se pot paria 100 lei pe 2, la cota 3.10 si 200 lei pe 1, la cota 1.55. Indiferent cum se va incheia evenimentul, am mizat in total 300 lei si castigam 310 lei. Simplu. La mize mai mari, profit mai mare, chiar daca in procent mic fata de miza.

  2. Arbitraj pe cote in miscare, la aceeasi casa. Exemplu – exista evenimente la care cotele balanseaza de la o zi la alta, schimband favoritul. Daca esti suficient de inspirat sa mergi de la inceput pe underdog, dupa rasturnarea cotelor poti paria pe noul underdog (fostul favorit), rezultand un surebet. Asa ceva este insa si rar si greu de prevazut. Dar miscari de cote de la 1.33/3.10 la 1.55/2.35 (pastrez exemplul cifric de mai sus) nu sunt rare, trebuie sa ai insa fler (sau informatii) pentru a le prevedea si exploata.

  Principalul risc: sa plasezi miza pe cota initiala si sa ramana neschimbata ori sa nu se modifice suficent de mult. Ramai atunci descoperit, iti mai ramane doar optiunea de a corecta lucrurile din mers, live, in functie de desfasurarea evenimentului.

  3. Arbitraj pe evenimente live (tot cote in miscare, la aceeasi casa sau la case diferite). Dau doar 2 exemple practice:

  – la un meci de fotbal, prevezi ca gazdele – mari favorite – vor inscrie tarziu si pariezi la inceput pe x2. Daca banuiala ta se confirma, cota pt. 1 va creste cat timp nu se marcheaza si vei putea prinde un surebet.
  – tot la fotbal, prevezi un meci cu putine goluri si pariezi la inceput under 1.5, pe o cota mare, desigur. Presupunand ca se marcheaza la un moment dat, astepti dupa aceea sa creasca si cota pt. over 1,5 pana ajunge la cifra necesara.

  riscurile cresc aici, ca la orice pariu live, insa creste si numarul ocaziilor de a “arbitra”.

  La ce trebuie să ai grijă:

  1. Scade eventualul comision al casei şi impozitele, vezi dacă pariul rămâne profitabil.
  2. Ia în calcul dacă există limitări la suma câştigată sau posibilitatea anulării pariului. Citeşte toate regulile caselor de pariuri.
  3. Ai grijă să plasezi pariurile simultan, pentru a nu interveni modificări de cotă.
  4. Nu te grăbi. Vezi exact pe ce ai pariat banii.
  5. Nu amesteca arbitrajul cu pariurile obişnuite. Există metode de alocare proporţională sau de distribuţie a sumelor pe mai mult de două evenimente, pe care le vei învăţa în timp şi în cazul cărora îţi vei putea folosi experienţa de parior ‘tradiţional’.

  Dezavantaje:
  – trebuie sa avem conturi (si bani in ele) la cateva zeci de case, pt. a putea gasi cotele avantajoase.
  – trebuie sa dispunem de capital serios, daca urmarim un profit consistent.
  – exista riscul de a plasa un bet, la o casa, iar la cealalta sa se modifice miza ori sa se blocheze evenimentul. Ideal e sa lucram cu cineva, in echipa, si sa plasam bet-urile concomitent, dar riscul ramane.

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.